Kategorier
övrigt

Utgå alltid från dig själv och dina förutsättningar

Jag som tycker att träning är en av de viktigaste och härligaste sakerna som finns i livet har ju självklart en helt annan syn på det än vad en person som ogillar träning gör.

Där jag ofta väljer både semester och annat utifrån hur möjligheterna till träning ser ut finns det andra som ser till att välja utifrån hur mycket slappande det finns möjlighet till. Många tycker att jag är galen som väljer att träna både i tid och i otid, men det är verkligen en sådan sak som får mig att må bra.

Jämför dig aldrig med andra

Det är lätt att hamna i en situation där man jämför sig med andra personer och jag tycker inte att det är det minsta bra. Jag förstår inte på vilket sätt det ska göra att man presterar bättre inför sig själv? Det är väl inför sig själv man ska prestera? Eller? Vad spelar det för roll om andra tycker att man har gjort bra ifrån sig? Det är du själv som ska vara nöjd och stolt med dina bedrifter.

Nu är det ju i och för sig så att det finns många som ställer alltför höga krav på sig själva och pushar sig till en gräns som inte är hälsosam. Då ska man faktiskt lyssna på andra, för då är det viktigt att öppna upp för andras åsikter.

Min hemmaträning idag

Jag har trappat ner lite på träningen det senaste. Jag känner att jag inte längre måste jämföra mig med alla framgångsrika, duktiga och supertränade Instagram modeller. Jag kör väldigt enkel och straightforward träning bara. Jag köpte nyligen en stepbräda (länk) som jag tycker är smidigt. Inget att skryta om så att säga men jag gillar träningen. Jag kör en variant av Aerobics/cirkelträning. Det är: Step ups, Armhävningar, dips och utfallssteg. Det ger mig både kondition och styrka. Fokus på ben och rumpa.

Jag älskar det och det är det viktigaste! Om några månader drar jag igång en seriösare rutin, mer om det då 🙂

Svårt att hitta lagom-vägen?

Men det kan va svårt att veta vad som är lagom, vare sig det handlar om träning, kost, shopping eller något annat. Det är dock på det viset att om man utgår från att göra det man vill göra på ett sätt där man varken vill ha mer eller mindre så kan man nog faktiskt säga att man har nått den gyllene medelvägen.

Det är dock inte så lätt då man ofta vill ha mer av det goda man upplever och mindre av det som inte känns så positivt. Ofta är det så att saker som kanske inte känns så bra ändå är bra för en i det långa loppet, så det är verkligen så att man ska söka efter att hitta en bra mellanväg.