Kategorier
övrigt

Att hitta rätt träningsform gör en glad!

Alla ni som är anti-träning borde tänka på det som något som verkligen bidrar till att du mår bättre. Det är inte bara kroppen som kommer att må bättre när du börjar träna, utan det är lika mycket psykisk hälsa det handlar om.

Man får liksom en kick av både energi och serotonin när man tränar och det är precis vad som behövs för att livet ska bli lite roligare!

Nu är det ju inte alla som gillar samma typ av träning, så det är viktigt att hitta rätt träningsform som gör att man blir peppad på att träna ofta. Om du tvingar dig till att simma trots att du egentligen tycker det är äckligt att plaska omkring i en pool med andra så kan du ju börja cykla istället.

Tycker du att det är roligare att cykla så kan du göra det. Hoppa bara över trist träning och satsa på det du gillar. Det är inte alla som tycker om gruppträning, eller ens att vara i samma rum som andra när man tränar. Då kan man skippa gym, bassänger med mera och träna hemma eller utomhus.

Allting går att lösa med lite öppenhet för nya idéer

Man ska inte vara så rädd för nya saker, utan det är bara att hoppa på det man tycker verkar spännande. Kanske är det på det viset att du tillhör den kategorin som hatar allting som är hippt och trendigt? Är det ändå så att du tycker att en ny trend inom träning verkar spännande? Testa hemma eller när du är ensam på gymmet!

Det är också så att det är många som behöver nya idéer till sin träning, även om det inte handlar om nya trender. Det som är nytt för dig kan ju vara skåpgammalt för grannen och vice versa.

Prata om träning med andra och se efter vad det finns för roliga grejer att testa på. Ofta är det så att man fastnar för lite av varje som man kanske aldrig hade kunnat tänka sig.