Kategorier
övrigt

Bra mat blir aldrig tråkigt!

Tillhör du dem som tycker att det är uttjatat med kostråd, prat om mat och mat trender hit och dit? Då är du inte ensam. Jag håller dock inte med då jag tycker att det är så spännande med mat, men jag kan ändå förstå att det blir lite påfrestande för er som inte har intresset.

Jag tror dock att det är som så att om man bara börjar intressera sig lite för mat så kommer man också att förstå varför det är så många som bloggar om det, varför det finns så himla många kokböcker och matprogram med mera.

Nyttigt = Tråkigt?

Svaret är nej, naturligtvis är det så att det finns massor av härlig mat som är både nyttig och supergod! Det bästa med mat i allmänhet och nyttig mat i synnerhet är att alla faktiskt har massor av favoriter när det kommer till bra och hälsosam mat, även fast man kanske inte tror det.

God mat mums!

Detta är en bra start – gör som så att du äter mycket av de nyttiga saker som du redan gillar. Efter det så kan du lägga till lite annat för att maxa med godsaker. Det är ingen som tvingar dig att inte äta mycket av det du gillar oavsett vad det är, men kroppen kommer att säga ifrån om det är en massa dåligheter du äter mycket av.

Du behöver inte ens anstränga dig för att nyttig mat ska bli kul. Det är bara att laga maten och sedan kommer du att förstå varför det är så många som väljer en mer hälsosam diet idag.

För mycket att välja mellan?

Tycker du att det är alldeles för mycket att välja mellan idag? Har du svårt att navigera dig fram i utbudet? Fattar du inte om du ska köpa bladspenat eller romansallad, mangold eller salladskål? Det finns massor av bra information som du kan ta del av gällande vad som är gott som sallad, vad som är gott wokat, stekt, kokt, ugnsbakat och så vidare.

Det roliga och spännande med att inte vara en hejare i köket är att man kan komma på en massa roliga grejer. Det enda som krävs är att man tar mod till sig och börjar laga mat.

Ofta är det så att man kan äta ganska så mycket som vanligt med den skillnaden att man ska göra maten själv från grunden. Många köper snabba alternativ som färdiga hamburgare, bröd, soppor med mera. Det är inte svårt att slänga ihop varken bröd, soppa eller hamburgare. Jag lovar dig att det blir 1000 gånger godare. Det blir till och med billigare så det finns bara vinster i det!