Kategorier
övrigt

Att vara hälsosam – Vad betyder det?

Som med så mycket annat är det på det viset att vi alla har olika åsikter om vad som är hälsosamt. För vissa är det viktigaste att vara fit rent fysiskt, medan det för andra främst handlar om att må bra psykiskt.

Det bästa är naturligtvis när man mår bra både fysiskt och psykiskt och ofta leder det ena till det andra. Mår man bra psykiskt är det lättare att ta hand om sig själv fysiskt och vice versa. Man får helt enkelt styrka genom att ta hand om helheten.

Hitta din egen väg

Precis som det är med exempelvis en hårfärg, en bil, en lägenhet eller vad det nu kan vara så är det på det viset att det som funkar för just dig vad gäller att känna dig hälsosam inte alls funkar för en annan person.

Det är inte det lättaste att ge tips och råd till alla och det handlar mycket om just det faktum att vi alla är så olika. Det finns i och för sig vissa saker som alla mår bra av och som är bra att eftersträva.

Om man lever ett liv utan särskilt mycket stress, omgärdar sig med personer som får en att må bra och sköter kost och aktivitet brukar det vanligtvis räcka för att man ska känna sig välmående. Självklart ska man också se till att sova bra med mera.

Glass i solen är också hälsosamt

Jag var precis inne på att det är bra att tänka på att vara tillfreds både psykiskt och fysiskt för att man ska känna sig 100 % hälsosam. Om man drar ner på roliga saker så som att slappa framför en film med popcorn, äta glass i solen istället för den vanliga joggingturen med mera så får man som små ”kickar” som gör att man mår mycket bra. Visst är det bra att hålla sig till sina rutiner, men det är lika viktigt att ”busa” till det lite inför sig själv och sina rutiner. Att vara hälsosam handlar lika mycket om att ha det roligt som att äta hälsosamt och att vara fysiskt aktiv. Det handlar bara om att hitta den där balansen som kan vara så svår att hitta.